
C# Örneği: Merhaba Dünya
Csharp Örneği Merhaba Dünya | C# programlama dilinde basit bir “merhaba dünya” programı birden çok yolla yazılabilir. Basit bir C# örneği oluşturmanın en iyi 4 yolunu görelim:
- Basit Örnek
- Sistemi Kullanma
- Genel değiştiriciyi kullanma
- Ad boşluğu kullanma
C# Basit Örnek
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
System.Console.WriteLine("Merhaba Dünya!");
}
}
Çıktı:
Merhaba Dünya!
Tanım
class: sınıfı tanımlamak için kullanılan bir anahtar kelimedir.
Program: sınıfın adıdır. Sınıf, nesnelerin oluşturulduğu bir plan veya şablondur. Veri üyelerine ve yöntemlerine sahip olabilir. Burada sadece Main metodu vardır.
static: static üyelere erişmek için nesnenin gerekli olmadığı anlamına gelen bir anahtar sözcüktür. Böylece hafızadan tasarruf sağlar.
void: metodun dönüş tipidir. Herhangi bir değer döndürmez. Bu durumda iade beyanı gerekli değildir.
Ana: yöntem adıdır. Herhangi bir C# programı için giriş noktasıdır. C# programını her çalıştırdığımızda, diğer yöntemlerden önce Main() yöntemi çağrılır. Programın başlatılmasını temsil eder.
string[] args: C#’ta komut satırı argümanları için kullanılır. C# programını çalıştırırken değerleri aktarabiliriz. Bu değerler, programda kullanabileceğimiz argümanlar olarak bilinir.
System.Console.WriteLine(“Merhaba Dünya!”): Burada System, ad alanıdır. Konsol, Sistem ad alanında tanımlanan sınıftır. WriteLine(), metni konsola yazmak için kullanılan Console sınıfının statik yöntemidir.
C# Örnek: Sistemi Kullanma
Sınıftan önce System kullanarak yazarsak , bu namespace’in herhangi bir sınıfına erişmek için System namespace belirtmemize gerek yok demektir. Burada System.Console belirtmeden Console sınıfını kullanıyoruz.
using System; #Tanımlıyoruz
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine("Merhaba Dünya!");
}
}
Çıktı:
Merhaba Dünya!
Kaynakça

Kıvırcık Yazılımcıya ait diğer dersler;